Scouting Zuid-West-Vlaanderen viert vijftigste verjaardag in stijl

Redactie KW

“Scouts staat voor kwaliteit en avontuur!” 1.200 uitbundige Scouts en Gidsen vierden in het scoutsdomein Merkenveld in Loppem ‘MoGouwZeg! Een halve eeuw scouting in Zuid-West-Vlaanderen’. “Scouts is tuimelen. Hier ontstaan vriendschappen voor het leven”, zegt gouwvoorzitter Hannah Gevers.

1.200 oud-leden, medewerkers, leiding en leden van 6 tot 18 jaar beleefden een fantastisch weekend in het scoutsdomein Merkenveld in Loppem. Een werkgroep was er maanden zoet mee, maar het jubileumfeest was geweldig.

“Met heel veel dank aan het logistieke team. Zij verzetten hemel en aarde”, klinkt het oprecht bij gouwvoorzitter Hannah Gevers. Een kernteam van zes mensen bereidde het feestweekend voor. “Scouts leeft! Dit weekend toont aan dat mensen heel graag samen komen voor iets leuks. Het ledenaantal in de scoutsafdelingen stijgt elk jaar. Scouts staat voor kwaliteit en avontuur. Steeds meer jonge ouders raken ervan overtuigd en dat is een uitstekende trend. Hier springen ze in de modder, maar dat mogen ze ook.”

Scouting Zuid-West-Vlaanderen viert vijftigste verjaardag in stijl

“Ons motto klinkt klaar en duidelijk: ‘Kinderen mogen tuimelen’. Ze mogen fouten maken. In de scouts zitten ze in een omgeving waar ze dat mogen doen. In een jeugdvereniging leren kinderen samen te werken en met anderen overeen te komen. Kinderen ervaren ook dat ze deel uitmaken van een groter geheel. Ze leren over de grenzen te kijken.”

Ook Hannah herinnert zich zelf die momenten van vroeger. “Hoe je als jonge scout deel uitmaakt van een grotere groep. Het zijn en blijven onvergetelijke momenten. In het echte leven merk je zo wie als kind deel uitmaakte van een jeugdbeweging. Je leert er rekening te houden met andere mensen. Je begrijpt ook veel meer.”

(DL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier