Schuiferskapelle heeft vanaf september weer een school

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Als basisschool De Springpank ten minste 40 leerlingen in de Tieltse deelgemeente kan overtuigen om er les te volgen, dan heeft Schuiferskapelle vanaf september weer een eigen school.

De kogel is door de kerk. De Springplank, een school van het Gemeenschapsonderwijs (GO), opent in september een schooltje in Schuiferskapelle. Dat bevestigt dorpsraadvoorzitter Klaas Carrette. Er komen drie kleuterklasjes en een eerste, tweede, derde en vierde leerjaar. De school vindt mogelijk onderdak in ontmoetingscentrum Club 77, maar daarvoor moet de school nog overleggen met de verenigingen die van deze zaal gebruik maken.

Zestien in het kleuter, zestien in het lager

Behalve deze praktische problemen, moet de school vooral ook leerlingen vinden. De school kan pas definitief opgericht worden als er zich minstens 40 leerlingen aanmelden. Van die 40 moeten er zeker 16 in het kleuter en 16 in het lager onderwijs zitten. Het wordt alvast een uitdaging om aan die voorwaarden te kunnen voldoen. Tien jaar geleden waagde de school al eens een kans, zonder succes. De oude school in Schuiferskapelle sloot in 1995 de deuren.

(RDC)

Meer in de Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Tielt van 2 mei.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier