Schoolomgeving Open Groene wordt aangepakt

Nancy Sabbe geeft de directeursfakkel door aan Sammy Vandenheede. © EDB
Redactie KW

Het Open Groene ondergaat dit schooljaar heel wat verandering. Niet alleen geeft directeur Nancy Sabbe de fakkel door aan Sammy Vandenheede. Binnenkort starten ook de werken in de Kalvariestraat. Die moeten de schoolomgeving veiliger maken.

Afgelopen maandag werd de 33-jarige Sammy Vandenheede directeur in basisschool Het Open Groene. De nieuwe directeur volgt daarmee Nancy Sabbe (50) op. De Zwevegemse zet bewust een stap opzij en wil het wat rustiger aandoen. Volledig verdwijnen uit het onderwijs doet ze wel niet. Ze gaat aan de slag als coördinator in tienerschool De Dobbelsteen XL in Heule. “Daar zal ik leerlingen met emotionele en leerproblemen begeleiden”, vertelt ze.

“Ik vertrek hier wel met een dubbel gevoel. Enerzijds is het een weloverwogen keuze, maar anderzijds is het toch met spijt in het hart. Ik moet hier een warm team achterlaten, een ploeg waarin ik me goed thuis voelde. Al neemt dat absoluut niet weg dat ik in Sammy een waardige opvolger zie.”

Ervaring zat

Sammy Vandenheede woont met zijn partner in Waregem. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft al heel wat ervaring: hij stond zowel in het basis-, het secundair als het volwassenenonderwijs. Zo gaf hij les in De Panne, Poperinge en Ieper, kreeg hij een aanbieding voor het basis- en secundair onderwijs in Waregem en werkte hij in de middenschool in Brugge centrum. “Vandaar maakte ik de overstap naar Atheneum Pottelberg in Kortrijk. Daar was ik leerkracht zedenleer en informatica”, zegt hij. “Vorig jaar werd ik dan directeur in BSBO De Vlier in Geluwe, een rol die Stefanie Laheye sinds maandag invult.”

De gevaarlijke bocht is heel dicht bij de ingang van het schooltje.
De gevaarlijke bocht is heel dicht bij de ingang van het schooltje.© EDB

“De overstap naar Marke verliep vlot, het was echt een warme overdracht. Nancy vertrekt ook niet van vandaag op morgen. Nog tot de paasvakantie zal ze geregeld op school te zien zijn. Net zoals ik in Geluwe een tijdje betrokken blijf.”

Schoolomgeving

De kersverse directeur wil in Het Open Groene eerst alles observeren en zoeken waar er mogelijkheden en kansen zijn. “De sterkte van de school is het concept zelf. De naam en de ligging zeggen al veel”, knipoogt hij. De ligging houdt natuurlijk ook in dat er wel wat veiligheidsproblemen zijn. “Er wordt hier weinig afgeremd als men van de berg naar beneden rijdt”, zegt Nancy. “De school ligt achter een bocht en er wordt altijd te laat ingegrepen.” Om dat tegen te gaan wordt de straat optisch versmald door fietssuggestiestroken en komt er een bredere oversteekplaats met verlichtingszuilen. Ook de bomen in het midden van de voetpaden zullen verdwijnen, en dus komt er meer ruimte voor voetgangers. (EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier