Schoolkinderen testen kortste staproutes naar centrum van Waregem

Leerlingen van de lagere scholen stappen een van de vier wandelroutes vanaf de parking aan de expohal in de Zuiderlaan naar het stadscentrum in. © DJW
Redactie KW

Waregem voert een nieuw parkeerbeleid in en rond het stadscentrum. De stad voorziet ook enkele ‘korte staproutes’ om vanaf de randparkings snel het centrum te bereiken.

Het nieuwe parkeerbeleid gaat op maandag 3 oktober in. Parkeertarieven en -boetes zullen verhogen, maar automobilisten zullen ook worden aangespoord om zo veel mogelijk gebruik te maken van gratis parkings zoals die aan de expohal of aan het Jeugdcentrum aan de Zuiderlaan, of langs de ring R35. Om dat allemaal te promoten hield Waregem in samenwerking met de basisscholen vrijdagmorgen een korte demonstratie van hoe het eigenlijk moet.

Wie zijn wagen parkeert op het asfalt aan de expohal moet niets betalen en kan in zeven tot acht minuten stappen het centrum van Waregem bereiken. Daarvoor stippelde de verkeersdienst vier verschillende routes uit. Leerlingen van de lagere scholen stapten er vrijdagmorgen eentje van af, onder begeleiding van hun leerkrachten. Schepen van Mobiliteit Kristof Chanterie liet, net voor de kinderen vertrokken, weten dat er de komende maanden gefocust wordt op brede en veilige zones voor voetgangers en fietsers. Onder andere in de Meersstraat, die via verschillende andere straten naar het centrum leidt, komen er grondige aanpassingen en verbeteringen voor fietsers en wandelaars.

(DJW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier