School uit Beselare en de Frères uit Brugge zijn de ‘meest verkeersveilige van West-Vlaanderen’

Leerlingen van VBS De Biesweide uit Beselare werden laureaat bij de lagere scholen. © DVDB
Redactie KW

In Bellewaerde Park in Ieper streden donderdag vijf basisscholen en vijf secundaire scholen voor de titel van ‘Meest verkeersveilige school van West-Vlaanderen’.

Eind december lanceerde gouverneur Carl Decaluwé een oproep aan alle scholen van het lager en secundair onderwijs in West-Vlaanderen om deel te nemen aan de wedstrijd. De verkeerscampagne werd op initiatief van de gouverneur uitgewerkt in samenwerking met het pretpark Bellewaerde en wil leerlingen tussen 6 en 18 laten stilstaan bij veiligheid in het verkeer.

Tien scholen, twee winnaars

De vijf basisscholen die streden om de titel waren VBS Het Nestkastje uit Dikkebus, de Sint-Jozefsschool uit Ieper, Wonderwijs uit Brugge, VBS De Biesweide uit Beselare en GO! Basisschool ‘t Wilgenhof uit Vlamertinge. De titel ging naar VBS De Biesweide uit Beselare.

De vijf secundaire scholen die deelnamen waren het Lyceum uit Ieper, Sint-Jozefscollege uit Wervik, KTA uit Brugge, RHIZO School voor Mens & Samenleving uit Kortrijk en het Sint-Franciscus-Xaveriusinstituut De Frères uit Brugge. Deze laatste secundaire school kreeg de titel bij de secundaire scholen.

Schoolreis naar Bellewaerde

De meest verkeersveilige scholen winnen een award, een werkingstoelage van 500 euro om te besteden in het kader van de verkeersveiligheid en een schoolreis naar Bellewaerde. De leerlingen van de andere scholen ontvingen allemaal een goodiebag. De trofeeën werden uitgereikt door Carl Decaluwé, provinciegouverneur van West-Vlaanderen, in aanwezigheid van Prins Laurent.

(DVDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier