School Sint-Kristoffel Houthulst telt 200 leerlingen en hoopt op nieuwe klassen

We zien de de leerkrachten en leerlingen van de school in Sint-Kristoffel rondom het cijfer 200. (Foto DCJ) © Dany Crombez
Redactie KW

De Vrije Basisschool Sint-Kristoffel is niet meer het kleine broertje in de scholengemeenschap. De school telt momenteel meer dan 200 leerlingen. Directrice Claudia Vandecasteele hoopt dan ook dat de beloofde nieuwe klassen binnenkort kunnen gerealiseerd worden.

De school van Sint-Kristoffel was ooit het kleine broertje van de scholen van onze gemeente, maar op vandaag is ze uitgegroeid tot de grootste afdeling van de vzw Schoolcomité Jonkershove, Klerken, St.-Kristoffel. “Grotendeels is dit te danken aan de uitbreiding van de woonwijk voor de school en de vele bouwprojecten in Houthulst”, verklaart directrice Claudia Vandecasteele de groei van de school. “Heel wat jonge gezinnen kozen ervoor om zich te vestigen in onze streek omdat de bouwgrond nog betaalbaar is.”

20 per leerjaar

De schooldirectrice verwacht de kaap van 210 leerlingen te bereiken. “Ik hoop daarom, na tien jaar beloven, dat we eindelijk van start kunnen gaan met de bouw van zes nieuwe klassen en een nieuw sanitair blok. Door het groeiende aantal leerlingen is het zeker een must. Ik hoop wel dat mensen onze school niet zullen kiezen omdat we onze infrastructuur verbeteren, maar voor de kwaliteit die in de school aanwezig is. Nieuwe gebouwen zijn mooi, maar geen garantie voor goed onderwijs. Het personeel is belangrijk”, vertelt Claudia.

(DCJ)

Meer over Vrije Basisschool Sint-Kristoffel in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West van vrijdag 25 april

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier