School organiseert gezinswandeling in Kooigem

De organisatoren met v.l.n.r. Sofie Lanssens, Barbara Verplaetse, Fanny Verstappen en directeur Valerie Provost. © EDB
Redactie KW

Na de positieve reacties op de lichtjeswandeling die vorig jaar rond de kerstperiode georganiseerd werd, pakt de gemeentelijke basisschool van Kooigem dit keer uit met een gezinswandeling met een winters hapje en drankje.

“Normaal organiseren we een kerstmarkt, maar vorig jaar wilden we iets anders en probeerden we een wandeling”, vertelt Barbara Verplaetse van de Kooigemse school. “Door onze late uitnodigingen was er niet zo’n grote opkomst, maar de reacties waren heel positief. We besloten om dit jaar opnieuw met een wandeling uit te pakken, maar ruim op tijd alles aan te kondigen.”

De organiserende leerkrachten wilden dit jaar dat de kinderen iets om handen hebben onderweg en koppelden aan de wandeling een zoektocht waar een prijsje aan kan vast hangen. Het oudercomité zorgt voor en na de wandeling voor de logistieke steun. De opbrengst van de wandeling wordt ook bijgehouden door het oudercomité. “Zij sponsoren elk jaar de schoolreis en betalen een bedrag per kind voor de boerderijklassen”, luidt het. (EDB – foto EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier