School in Loppem ontruimd door ‘stinkende dampen’

Redactie KW

Vrijdagochtend heeft de brandweer van Torhout de Sint-Maartensschool in de Ieperweg in Loppem laten ontruimen.

De leerlingen van deze basisschool werden tijdelijk opgevangen in de plaatselijke sporthal. Momenteel worden drie klasjes gerenoveerd. Er zijn onder meer vloerisolatiewerken aan de gang. Er kwamen deze ochtend stinkende dampen vrij, die zich over de hele school verspreidden, omdat de firma die de werken uitvoert de werksite onvoldoende afgedekt had.

Aanvankelijk vreesde de directie dat het om giftige dampen ging. Een aantal leerlingen had last van irritatie van de ogen en van misselijkheid. De brandweer deed metingen en enkele onderwijzers lieten bij zich bloed trekken om na te gaan of er iets ernstigs aan de hand was.

Volgens de politie van het Houtsche en de Torhoutse brandweer waren de metingen negatief en is er geen sprake van vergiftiging. Toch zijn veiligheidshalve alle lessen in de Sint-Maartensschool voor de rest van de dag opgeschort. Een aantal ouders hebben hun kinderen al opgehaald aan de sporthal. De directie roept de ouders op om hun kinderen te komen oppikken, indien mogelijk. Uiteraard blijven directie en leerkrachten de rest van de dag in de sporthal bij de leerlingen, tot iedereen opgepikt is.

(SVK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier