Scholieren willen in Brugge de Kringwinkels en containerparken samenbrengen

© Twitter / Michiel Vanroose
Redactie KW

In de Conferentiezaal van het stadhuis van Brugge werd woensdagnamiddag de lokale slotzitting van KRAS gehouden. Het vroegere scholierenparlement discussieerde deze keer rond het thema globalisering.

De afgelopen maanden gebeurde dit in West-Vlaanderen niet enkel in Brugge, maar ook in Ieper, Oostende en Tielt. Binnen het ruime thema globalisering bespraken de vijfde- en zesdejaars ook topics als economie en handel, ecologie en de sociale problematiek. Dat leverde een aantal vragen met een lokale insteek op, die de jongeren aan enkele schepenen en leden van de oppositie voorlegden.

In de engagementsverklaring die de meeste politici ondertekenden, werden onderwerpen als de invoering van een lokale munt, een autoluwe binnenstad en het samenbrengen van kringloopwinkels en containerparken opgenomen. Deze thema’s zullen in de gemeenteraad besproken worden.

Scholieren willen in Brugge de Kringwinkels en containerparken samenbrengen


© Benny Proot

Op vrijdag 24 april is er de overkoepelende slotzitting met alle Vlaamse KRAS-groepen in Brussel. Tijdens die zitting zullen de scholieren hun beleidsaanbevelingen voorleggen aan verkozenen van de Kamer, de Senaat en het Vlaams Parlement.

(SVV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier