Scholieren Kortrijk vieren laatste 50 dagen... zonder sterke drank

28/04/17 om 16:19 - Bijgewerkt om 16:17

Al op donderdagavond begonnen de eerste feestvierders in ''t Straatje' in Kortrijk de laatste 50 dagen van het schooljaar te vieren.

Scholieren Kortrijk vieren laatste 50 dagen... zonder sterke drank

We vernamen dat er jongeren waren die de nacht doortrokken, tot ze vrijdag naar school moesten. Wij brachten ze in 't Stratje, of de Burgemeester Reynaertstraat in Kortrijk op vrijdagmorgen een bezoek. Er waren verschillende feestvierders, maar heel veel volk viel er niet te bespeuren.

Het stadsbestuur organiseerde - naar aanleiding van de vraag van verschillende oudercomités om strenger op te treden tegen het alcoholmisbruik van de jongeren - een overleg met de cafébazen van de Burgemeester Reynaertstraat, van het jeugdhuis Reflex en van café 't Kanon in de Doorniksesteenweg om te kijken wat te doen om hiertegen op te treden.

Er werd afgesproken om vrijdag tussen 4 en 9 uur geen sterke alcoholische dranken te serveren aan jongeren. De cafébazen zouden ook toezien op overmatig drankgebruik.

De jongeren die we zagen dronken alcohol, maar we hadden niet de indruk dat er heel veel overmatig gedronken werd, hoewel we toch enkele dronken jongeren zagen ook. Verschillende scholen hadden een programma in elkaar gestoken voor de zesdejaars. Er werden overal ook afspraken gemaakt over het drankgebruik.

(EDB - foto EDB)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!