Scholengroep Sint-Michiel Roeselare trekt zijn fusieplan niet in maar wil wel praten

15/06/17 om 20:14 - Bijgewerkt om 21:29

Negen dagen nadat de storm losbarstte na het bekendmaken van het fusieplan van de Roeselaarse katholieke middelbare scholen, was er vandaag een eerste overleg tussen het schoolbestuur en de personeelsafgevaardigden van de diverse aangesloten scholen. Sint-Michiel wil in september wel een ruime overlegronde starten, maar lijkt niet van plan te zijn om terug te komen op het plan om tien middelbare scholen samen te voegen tot één instelling op vier campussen.

De personeelsafgevaardigden van de scholen en de vakbond ACW waren nochtans uitdrukkelijk vragende partij om een en ander te herbekijken, en om het hele veranderingstraject over te doen mét zin voor democratie en inspraak. De bordenwissers die op het eind van de protestmars van vorige vrijdag aan het schoolbestuur werden overhandigd, spreken wat dat betreft boekdelen. Ook extern, onder meer van onderwijsminister Hilde Crevits en het Roeselaarse stadsbestuur, is er druk in die zin.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!