Scholenfusie Roeselare : nog geen definitieve beslissing over de campussen

Gino Dehullu. © STEFAAN BEEL
Jos Remaut

Zolang er geen definitief akkoord is over het hervormingsplan van de scholengroep Sint-Michiel, blijven de tien afzonderlijke scholen functioneren zoals vandaag. Dit meldt voorzitter Gino Dehullu van de schoolraad van de Broederschool. Hij geeft ook mee dat er nog geen definitieve beslissing is over waar de diverse campussen precies zullen komen.

Hiermee klapt Gino een beetje uit de biecht van het overleg tussen de scholengroep en de afvaardigingen van het personeel gisterenavond, waarop hij ook aanwezig was. Een aantal zaken die hij ons aanreikt staan immers niet in het nogal wazige persbericht dat gisteren door de raad van bestuur van de scholengroep Sint-Michiel na afloop van het overleg werd verspreid. Al gebeurde dat volgens sommige bronnen zelfs al tijdens de loop van het overleg.

“Vooreerst willen wij als schoolraad onze appreciatie uitspreken voor de directie en de raad van bestuur, omwille van het feit dat zij ingezien hebben dat participatie en het creëren van een draagvlak een basisvereiste is om te komen tot een gedragen project“, stelt Gino Dehullu.

“We zijn, samen trouwens met alle scholen -en dit willen wij benadrukken-, heel tevreden dat de scholengroep vanaf 1 september werk maakt van een periode van overleg met alle betrokkenen, inclusief de schoolraden en het medezeggenschapscollege. Hierbij heeft de scholengroep Sint-Michiel deze avond nogmaals uitdrukkelijk benadrukt dat elke leerling die ingeschreven is in een bepaalde school op 1 september 2017, zijn traject kan voleindigen in deze school en op de geografische locatie waarop de leerling gestart is.”

Niet vastpinnen op datum

Men stapt blijkbaar ook af van het uitgangspunt dat de hervorming zich per se op 1 september 2018 moet voltrekken. “De invoeringsdatum van het hervormingsplan zal afhankelijk zijn van de voortgang van het overleg”, aldus nog Gino Dehullu. “Er zijn momenteel ook nog geen definitieve keuzes gemaakt omtrent de sites die zullen ontwikkeld worden en welke er zullen afgebouwd worden. Hieruit vloeit meteen ook voort dat alle beslissingen die gelinkt zijn aan bovenstaand traject opgeschort zijn. Dit werd gisterenavond bevestigd door de directie.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier