Scholen voor buitengewoon onderwijs in Brugge gaan fuseren

Redactie KW

De Spycker en De Boomgaard bundelen hun expertises en vormen vanaf 1 september een nieuwe school : Wonderwijs-Brugge.

Al jarenlang zijn De Boomgaard en De Spycker vertrouwde namen in de onderwijswereld in de regio Brugge. De Spycker is gevestigd in een prachtig kader in het poldergebied van Sint-Kruis. De Boomgaard bevindt zich in een oude boomgaard in het centrum van Assebroek, vlak naast het OLV-college. Beide scholen verwierven een sterke reputatie voor hun werking met kinderen met een leerbeperking.

Leerstoornissen

De Spycker richtte zich vooral op leerlingen met een normale begaafdheid maar die zich omwille van ernstige leerstoornissen niet kunnen handhaven in het gewoon onderwijs. In De Boomgaard kunnen kinderen met een licht verstandelijk beperking terecht. Dat zijn kinderen die omwille van een algemene ontwikkelingsvertraging niet kunnen aansluiten in het gewoon onderwijs.

Onderwijs op maat

Door de fusie kunnen zowel kinderen met een type 1 of 8-attest in beide vestigingen ingeschreven worden. Er verandert niets voor de kinderen die momenteel in een van de vestigingen naar school gaan. Wonderwijs-Brugge staat voor: (w)onderwijs op maat door een gespecialiseerd team in een uitdagende omgeving.

(SVK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier