Scheepsmotorensimulator in Maritiem Instituut Mercator

Leraar-scheepswerktuigkundige Glenn Beuselinck en Berend Buys en Yves Rauhier van het zesde jaar motoren bij de scheepsmotorensimulator © ML
Redactie KW

Na de brugsimulator beschikt de Oostendse zeevaartschool Maritiem Instituut Mercator nu ook een scheepsmotorsimulator. Zo krimpt de afstand tussen school en zeemansleven gevoelig.

Om zo realistisch mogelijk de hedendaagse technologische omstandigheden in de machinekamer van een schip te kunnen oproepen heeft de school een scheepsdiesel motor geïnstalleerd. Deze motor is het hart van het elektrisch netwerk aan boord en kan zowel de boordelektriciteit leveren als de schroeven aandrijven. Met deze motor kan zowel geoefend worden op de klassieke manuele bediening op paneel als de computergestuurde aansturing van alternator of dieselmotor van Cummins. “Zo zijn onze leerlingen meteen mee met de meest geavanceerde ontwikkelingen op dat vlak”, zegt directeur Jan Denys. “Waar de leerlingen machine anders hun kennis in de praktijk moesten bijspijkeren bij onze waterbouwers, bij Vloot of visserij, kan het nu op school zelf waar alle omstandigheden van op zee kunnen nagebootst worden.”

(ML)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier