Sara en Mattis (en hun vriendjes) kunnen boeken kaften met zélf ontworpen kaftpapier

Op de foto zien we de winnaars met v.l.n.r. Mattis Sinnaeve en Sara Buidin. © (Foto RB)
Redactie KW

De bibliotheek in Langemark-Poelkapelle organiseert voor de vierde keer een gratis ‘Boeken kaft dag’, waar kinderen en hun ouders samen boeken en schriftjes komen kaften in OC Den Tap.

Sara Buidin en Mattis Sinnaeve wonnen een kaft-ontwerpwedstrijd, de aanwezigen kunnen dus aan de slag met hun ontwerp.

“Ieder kind krijgt gratis 5 vellen kaftpapier, goed voor het kaften van ongeveer 10 boeken”, vertelt bibliothecaris Evelyne Van Gelder. “Bovendien zijn er ook drie illustratoren aanwezig om een leuke tekening op je kaft te maken, waaronder illustrator Xavier Truant.”

CO7 organiseerde afgelopen voorjaar een tekenwedstrijd ‘Ontwerp je eigen kaftpapier’. Zo’n 200 kinderen namen deel en vier kinderen uit de regio wonnen in deze wedstrijd, waarvan twee kinderen uit de gemeente: Sara Buidin en Mattis Sinnaeve uit het 4de leerjaar van juf Fanny Schoorens van VBS Langemark. Sara won de prijs van de jury met haar ‘aapjes’ en Mattis won met zijn ‘Pandaberen’ de publieksprijs. Alvast speels en vooral diervriendelijk.

(RB)

De boeken kaft dag vindt plaats op woensdag 6 september van 14 tot 17 uur in OC Den Tap. Vrijwilligers die een handje willen helpen met de kinderen om te kaften zijn ook welkom. Wens je mee te helpen? Stuur dan een mail naar bibliotheek@langemark-poelkapelle.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier