Rumbeekse geeft privéonderwijs aan hoogbegaafde dochters

© STEFAAN BEEL
Redactie KW

Ouarda Abdouni wil haar twee hoogbegaafde dochters niet langer naar de Leonardoschool in Oostvleteren sturen omdat ze het niet meer eens is met het pedagogisch project van de school.

Oarda Abdouni start geen privéschooltje voor hoogbegaafde kinderen op in Roeselare: “Ik wil gewoon dat mijn twee hoogbegaafde dochters van 6 en 8 jaar zo goed mogelijk privéonderricht krijgen.” (Foto SB)
© STEFAAN BEEL

Ouarda Abdouni wil duidelijk stellen dat er geen sprake van is dat zij een ‘privéschooltje’ voor hoogbegaafde kinderen zou beginnen in Rumbeke. “Ik wil gewoon dat mijn twee hoogbegaafde dochters van 6 en 8 jaar zo goed mogelijk privéonderricht krijgen, nu ik me niet meer kan vinden in het pedagogisch project van de Leonardoschool.”

Ouarda vindt het heel jammer dat er voor kinderen als haar dochters geen aangepast onderwijs bestaat. “Mijn dochters zijn wat ik noem rechts geörienteerd hoogbegaafd. Ze hebben een eigen manier van denken waarmee ze niet in het gewone onderwijs terecht kunnen. Andere hoogbegaafde kinderen, die men links geöriënteerd noemt, kunnen wel in het gewone onderwijs terecht omdat ze goed op papier kunnen werken en anderen met beelden werken.”

Geen schenking

En uw logistieke ondersteuning in de Leonardoschool? “De school startte zonder laptops, zonder voldoende lesmateriaal en goed of geen aangepaste infrastructuur. ik heb dan voor een deel materiaal gezorgd, zodat mijn kinderen hadden wat ze nodig hadden om gepast onderwijs te krijgen. Mijn (en andere) kinderen zijn geen proefkonijnen en moeten de kans krijgen om een degelijke opleiding te volgen. Maar dat is geen schenking, dat staat nergens geschreven. En als mevrouw Ftrançois zegt dat ik in één week privéonderwijs kan opstarten, dan is dat ook van de pot gerukt. Ik probeer alleen in goed overleg met mensen die van die zaken op de hoogte zijn, ervoor te zorgen dat mijn kinderen het beste onderwijs krijgen en ik spreek hier dan ook alleen voor mezelf en mijn kinderen.”

Tania Gevaert is begaafdencoach en werkte in het Leonardoschooltje. “Ik kon me ook niet meer vinden in de manier waarop de Leonardoschool gerund wordt en ben er dan ook uitgestapt. Ik kan niet spreken over de kinderen die ik begeleid, maar ik kan wel zeggen dat het niet de bedoeling is van Ouarda Abdouni om een schooltje op te richten. Ze wil gewoon het beste onderwijs voor haar kinderen.”

(IB-foto SB)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare van vrijdag 28 november.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier