Ruim 8 miljoen euro voor scholenbouw in West-Vlaanderen

Het Sint-Franciscus-Xaveriusinstituut verbouwt een aangekocht kerkgebouw. © Foto Tom
Redactie KW

Scholenbouwprojecten in West-Vlaanderen hebben ruim 8 miljoen euro subsidies gekregen. Het Sint-Franciscus-Xaveriusinstituut in Brugge bijvoorbeeld ontving ruim 1,3 miljoen euro voor werken aan een aangekocht kloostergebouw.

Het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs, AGION, kende in maart, april en mei 2018 ruim 8 miljoen euro subsidies toe voor scholenbouwprojecten in het vrij en officieel gesubsidieerd onderwijs in West-Vlaanderen. Er zijn verschillende subsidieprocedures, afhankelijk van de aard en de kostprijs van de bouw- of verbouwingswerken.

“Zo kunnen opnieuw tientallen schoolgebouwen vernieuwd worden”, zegt Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits. 10 scholen krijgen een subsidie van meer dan 100.000 euro. Voor de kleinere werken, werken via verschillende uitzonderingsprocedures, werken door overmacht en zeer dringende ingrepen krijgen nog eens 51 scholen een subsidie van minder dan 100.000 euro.

Het Sint-Franciscus-Xaveriusinstituut verbouwt een aangekocht kerkgebouw en krijgt daarvoor ruim 1,3 miljoen euro. Rhizo 3 in Kortrijk krijgt bijna 900.000 euro voor de heropbouw van de sporthal na een ongeval met een torenkraan.

Het Sint-Lodewijkcollege in Sint-Andries krijgt ruim 500.000 euro voor de uitbreiding van een nieuwbouw en een extra fietsenberging. De nieuwbouw bestaat uit een polyvalente zaal, een open leercentrum, lokalen voor administratie en een auditorium.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier