Ruben is nieuwe directeur Onze-Lieve-Vrouwecollege in Mariakerke

Redactie KW

Na het afscheid van Micheline Declerck start Ruben Depuydt op vrijdag 1 september als kersverse directeur van het Onze-Lieve-Vrouwecollege afdeling Lijsterbeslaan en Mariasteen.

Deze reportage maakt deel uit van ons Dossier Weer naar school.

Ruben Depuydt (26) vormt in het Onze-Lieve-Vrouwecollege van Mariakerke een tandem met directeur Vanhove. Ann Vanhove neemt op haar beurt de leiding van de afdelingen Rosa Mystica in de Duinhelmstraat en de leerlingen uit de Aartshertogstraat.

Ontwikkeling

“Als pas afgestudeerde onderwijzer was het een mooie kans om te starten als leerkracht van het tweede leerjaar in het Onze-Lieve-Vrouwecollege uit de Aartshertogstraat in Mariakerke”, opent Ruben. “Ik werkte daarna ook in de scholen gesitueerd in de Aartshertoginne-, Gerststraat en in de Heilig Hartschool, maar bleef trouw aan mijn huidige school. Met wat geluk wonen mijn partner en ik binnenkort samen in Mariakerke.”

“Sinds enkele jaren werkte ik al mee aan het beleid van de scholen op Mariakerke, wat me uitstekend beviel. Als directeur zal het mogelijk zijn een nog groter steentje bij te dragen aan de scholen op Mariakerke. Ons onderwijs blijft erg waardevol. Met de steun van de leerkrachten, ouders en alle andere betrokkenen is het een plezier om de kwaliteit van het onderwijs nog verder te versterken. Samen schrijven we verder aan een positief verhaal.”

We kunnen kinderen erg ver brengen door in hen te geloven, hen kansen te bieden en hen te helpen in hun ontwikkeling tot een evenwichtig persoon die met z’n beide voeten stevig in de maatschappij staat en zich zelf verder kan ontwikkelen met de kennis en vaardigheden die wij hen aanbrengen. Dat trek ik door naar ouders en leerkrachten. We moeten samen werken aan het verhaal en mijn deur staat dan ook altijd open.”

Leerkracht zijn missen

“Het Onze-Lieve-Vrouwecollege blijft een katholieke school die gelooft in de kinderen, hen veel kansen en een rijk aanbod biedt. We geloven dat elk kind uniek is en we hebben een team dat zich met hart en ziel inzet om het beste uit elk kind te halen en hen zo goed mogelijk te ondersteunen. De teamleden op onze scholen hebben een warm hart voor de school en zetten zich in voor een fijne werk- en leefomgeving.”

“Bepaalde zaken die je als leerkracht beleeft zal ik ongetwijfeld missen. Neem nu de grappige situaties met de kinderen. Eigenlijk kan je hele boeken schrijven van avonturen, stommiteiten, grapjes die je samen met hen meemaakt. Ook het ontdekken en samen opbouwen van een project is een schitterende ervaring. Het is als leerkracht mooi wanneer een kind groeit en het plots een stuk moeilijke leerstof ineens onder de knie heeft.”

“Het schoolteam verwelkomt de kinderen vanaf 1 september. In de loop van het schooljaar zullen de bekende activiteiten terug komen, met in het voorjaar ons schoolfeest in Mariasteen en een gelijkaardig gebeuren in de vestiging in de Lijsterbeslaan”, aldus nog Ruben Depuydt. (BVO)