Rotaract Brugge organiseert kamp voor kansarme kinderen

Op de foto zien we van links naar rechts de organiserende Rotaract-leden: Gert-Jan Plaisier, Dajo Vanderostyne, Margaux Lambrecht, Alice Deruwe, Alix Van Waetermeulen, Camille Lanckneus, Lieze Vande Keere en Charlotte Buyse. © PDV
Redactie KW

Tijdens de laatste dag stond een bezoek aan het doolhof en het Kasteel van Loppem op de agenda.

Rotaract Brugge organiseert jaarlijkse een vijftal activiteiten waarbij er telkens ook aandacht is voor mensen die het om uiteenlopende redenen iets moeilijker hebben. Een mooi voorbeeld is het kamp dat ze ieder jaar organiseren voor kansarme kinderen.

Via scholen en sociale organisaties worden ons namen doorgegeven van kinderen die het moeilijk hebben en in kansarmoede leven“, zegt Alix Van Waetermeulen van Rotaract. “Voor kinderen uit die doelgroep, tussen zes en twaalf jaar, organiseren we ieder jaar een kamp met allerlei leuke activiteiten. Door evenementen waarbij we geld inzamelen, kunnen we dit gratis aanbieden. Op die manier kunnen we kinderen waarvan de ouders beperkte middelen hebben ook een leuke vakantie laten beleven”, klinkt het.

Het kamp van dit jaar duurde vijf dagen. “We verbleven op het domein van Kasteel Hoogveld in Zedelgem. Wij staan als leden van Rotaract zelf in voor de organisatie van de activiteiten en de begeleiding van de kindjes. De voorbije dagen gingen we al paardrijden, zwemmen en speelden we typische kampspelletjes. We hielden ook een feestje in het thema ‘Kasteelheren en kasteelvrouwen’. Op de afsluitende dag (vrijdag, red.) bezoeken we het doolhof en het Kasteel van Loppem.”

(PDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier