Rollegemnaar levert gezonde broodmaaltijden op school

Arne Demyttenaere lanceert samen met Jeff Philipsen Lunch@School. © GF
Axel Vandenheede

Vandaag start het schooljaar en traditioneel maken veel ouders dan de brooddozen van hun kinderen klaar. Maar dat kan binnenkort verleden tijd zijn: Arne Demyttenaere en Jeff Philipsen zijn de bedenkers van Lunch@School. “De ouders bestellen online een brooddoos en wij leveren die”, aldus Arne.

Op schooldagen is het ‘s morgens in veel huishoudens een drukte van jewelste om de kinderen op tijd op school te krijgen. Daardoor is er vaak weinig tijd om een gezonde broodmaaltijd voor te bereiden. “Ik weet er ook alles van”, stelt Arne Demyttenaere lachend. “Je wil je kinderen de nodige groenten en fruit meegeven, maar daar heb je niet altijd even veel tijd voor. Met Lunch@School willen we daaraan een antwoord bieden.”

Ter Duinen

De 31-jarige Rollegemnaar werkt daarvoor samen met Jeff Philipsen uit Mechelen, met wie hij studeerde aan de hotelschool Ter Duinen in Koksijde. “Het idee ontstond een goede twee jaar geleden”, vertelt hij. “We gingen samen naar een spreekavond van iemand die van alles en nog wat bedrukte. Hij vertelde toen dat hij de grootste omzet behaalde met het bedrukken van brooddozen. Brooddozen die natuurlijk gevuld moeten worden.”

Rollegemnaar levert gezonde broodmaaltijden op school
© GF

Intussen zijn Arne en Jef al zowat twee jaar bezig met de ontwikkeling van het concept. “We werken beiden fulltime – ikzelf ben kok bij De Kindervriend in Rollegem, Jeff heeft een traiteur – en werken samen met vier diëtistes. We bedachten en bedenken leuke broodmaaltijden. De bedoeling is dat er elke doos brood met beleg, groenten en fruit bevat. We huldigen twee principes: enerzijds moet de broodmaaltijd gezond en voedzaam zijn, anderzijds streven we naar duurzaamheid. Daarom keren alle broodtrommels altijd terug naar ons. Die zijn gemaakt van rietsuiker en zullen gaan naar een vergistingscentrale die energie opwekt.”

“De broodtrommels zijn gemaakt van rietsuiker en gaan na gebruik naar een vergistingscentrale”

Wat de broodmaaltijd zelf betreft: wij zullen het beleg bepalen. Dat kan van alles zijn. Ham of kaas, maar ook vleessalade of surimisticks. Dat wordt aangevuld met een portie groenten en fruit. Het basispakket met brood kost drie euro, maar je kan ook kiezen voor een ovenkoek of wraps. Daarvoor betaal je iets meer, maximaal 4,5 euro. De broodtrommels zullen ‘s morgens vroeg klaargemaakt worden. Zo kunnen we absolute versheid garanderen.”

Uitbreiding?

Momenteel is het duo nog op zoek naar geschikte locaties om de broodmaaltijden te bereiden. Arne: “Het is niet de bedoeling dat alles bijvoorbeeld in Mechelen wordt klaargemaakt en daarna overal naartoe gebracht wordt. We zullen streekgebonden werken. Daarom willen we het concept stelselmatig uitrollen: op enkele plaatsen in de provincies West-Vlaanderen en Antwerpen beginnen en daarna kijken wat de uitbreidingsmogelijkheden zijn.”

Rollegemnaar levert gezonde broodmaaltijden op school
© GF

Jef en Arne willen op 1 januari 2018 Lunch@School lanceren. “Het was de bedoeling om dit nu al te doen, maar er komt enorm veel bij kijken. Zo moet het onlineplatform 100 procent betrouwbaar zijn. Ouders zullen online namelijk de brooddoos bestellen en betalen. We willen niet dat ouders een brooddoos hebben besteld, maar hun kinderen ‘s middags niets krijgen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier