Roeselarenaar Jacky Degryse bouwt basisschool in India

(GF)
Redactie KW

De Roeselarenaar is de motor achter de Vrienden van Sunderbans India en financierde de bouw van een basisschool in Radhakantapur.

Jacky Degryse (62) is een bankbediende op rust en woont in de Klokkeputstraat in Roeselare. Sinds een drietal jaar bekommert hij zich om het lot van de kinderen in het Indische dorpje Radhakantapur, zo’n 75 kilometer ten zuiden van Calcutta. In april 2012 werd met de bouw van de school gestart. “En een jaar later werd ze al gedeeltelijk in gebruik genomen”, aldus een trotse Jacky. “Maar zonder de mensen van Human Wave had ik dit nooit kunnen bereiken. Ze hebben me er perfect begeleid.”

De dorpsschool is nog niet volledig afgewerkt, maar toch krijgen er al 110 kinderen tot en met 10 jaar onderwijs. “Dat is een fantastisch gevoel”, glundert Jacky. “Ondertussen ben ik er zelf al drie keer ter plaatse geweest. Ik probeer elk jaar één keer de oversteek te maken. En wanneer ik zie dat onze inspanningen een pak vruchten afwerpen, ben ik een gelukkig man.”

Om de dorpsschool in Radhakantapur verder te ondersteunen, is Jacky op zoek naar mensen die een bijdrage willen leveren. “Elke euro is welkom en je weet zeker dat hij op een zinvolle manier besteed zal worden”, zegt hij.

Info: jacky.degryse@skynet.be en www.facebook.com/jacky.in. India

(PVH-GF)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare van vrijdag 30 mei.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier