Roeselaarse laatstejaars vieren hun 100 dagen met heus festivaldorp

© (Foto JCR)
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Voor het eerst werd er een fuif op donderdagavond georganiseerd tijdens de 100 dagen in Roeselare. Sinds 18 uur leven de laatstejaars zich uit in een heus festivaldorp.

Op vrijdag 18 januari is er de viering van de 100 dagen in Roeselare. Al beginnen de festiviteiten al 101 dagen voor het einde van de middelbare carrière. “Dit jaar heeft het comité beslist om de traditionele fuif niet op vrijdag, maar op donderdagavond te organiseren”, vertelt schepen Michèle Hostekint. Op vrijdagavond waren al heel wat jongeren uitgefeest en de laatste jaren is het sowieso een trend om al op donderdagavond te vieren.

Op het Polenplein is er een heus festivaldorp. “Het programma is heel gevarieerd met onder meer een kisscam, een flosh en een swiper. De confettishooter, stageflames, colorpoeder, enz. maken het event compleet. Voor de aankleding zorgde het VTI. Ook de beats werden door lokale dj’s verzorgd.”

Zo’n 760 laatstejaars tekenden in voor het exclusieve feestje. Fuiven doen ze nog tot 22 uur. Daarna gaat de stekker eruit en zwermen de leerlingen uit naar de verschillende cafés. Die mogen tot 2 uur open zijn.

Op vrijdag is het omstreeks 6.30 uur opnieuw verzamelen, voor een ontbijtfuif nu.

(TD)

Roeselaarse laatstejaars vieren hun 100 dagen met heus festivaldorp
© (Foto JCR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier