Roeselaarse basisschool De Octopus knapt speelpleintje op

© STEFAAN BEEL
Redactie KW

De Stedelijke Basisschool ‘De Octopus’ heeft de werken aan het schoolgebouw in de Leeuwerikstraat in Roeselare afgerond. “Naast twee klasjes en een sanitair complex, hebben we een gloednieuw speelpleintje aangelegd voor de kleutertjes”, zegt directeur Ignace Degryse.

Het afgelopen schooljaar is het team van de basisschool De Octopus druk in de weer geweest om de schoolgebouwen te moderniseren. “Voor het schooljaar begon hebben we twee nieuwe klasjes en een sanitair complex laten bouwen. Onlangs hebben we ook enkele nieuwe kasten geplaatst en de muren voorzien van een fris kleurtje”, zegt Ignace Degryse trots, “Vandaag zijn de werken aan het pleintje afgerond en kunnen de kleutertjes opnieuw buitenspelen.”

Speelpleintje

Het speelpleintje dateert uit het bouwjaar van de school, ondertussen al veertien jaar geleden, en was dringend aan vernieuwing toe. “Door de verbouwingen liep het speelpleintje ernstige schade op. Het werd de afgelopen maanden voornamelijk gebruikt als werfingang. We vonden het dan ook belangrijk dat het pleintje heraangelegd werd”, zegt Ignace.

De school kon rekenen op steun van buitenstaanders. “We hebben drie speeltuigen cadeau gekregen. Onze ouderraad Vleugels en basisschool De Vlieger uit Rumbeke schonken beidden een speeltuigje voor in onze speeltuin. We kregen ook een klimrek met toren van een gulle Roeselarenaar”, aldus Ignace.

Bedanking

Om de inhuldiging van het speelpleintje feestelijk te vieren organiseert de school morgen een receptie. “We willen van dit moment gebruik maken om de schenkers te bedanken”, besluit Ignace.

(KT – Foto SB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier