‘Riskante’ nacht voor 100 dagen in Brugge zonder grote problemen verlopen

Redactie KW

Behalve wat duw- en trekwerk toen vierende studenten in de clinch gingen met voetbalsupporters, zijn de 100 dagen in Brugge goed van start gegaan.

Afgelopen nacht vierde al een massa jongeren hun laatste 100 dagen. Vooral op en rond ‘t Zand waren honderden – al of niet verklede – studenten op de afspraak. Veel rumoer, kleine baldadigheden en enorm veel bierverbruik: ziedaar een terugblik op de voorbije nacht.

'Riskante' nacht voor 100 dagen in Brugge zonder grote problemen verlopen

Marco Versyp uit Jabbeke, Rani Verstraete uit Loppem en Rodrigo Lecompte uit Sijsele hadden geen tijd meer gehad om zich te verkleden. “Zo hebben we ook wat meer tijd om pintjes te drinken”, lacht het drietal. (Foto MDW)

Even was er opschudding toen studenten in confrontatie kwamen met Turkse Besiktas-voetbalsupporters die in Café Ravage de wedstrijd van hun ploeg op groot scherm hadden gevolgd. Maar alles bleef beperkt tot wat duw- en trekwerk en verbale overlast. Omdat de andere supporters, die de match live in het Jan Breydelstadion volgden, meteen na de match Brugge verlieten, was er geen verdere vermenging van de twee groepen.

Politie blijft waakzaam

De hele nacht door bleven extra politiemensen aanwezig om te patrouilleren en op te treden waar nodig was. Ook vandaag vrijdag verwacht men nog wel overlast op gevoelige plaatsen, zoals aan het station, aan het Kerkebeekpad, en op de Markt en ‘t Zand. De politie zal dan ook discreet aanwezig blijven om een oogje in het zeil te houden.

'Riskante' nacht voor 100 dagen in Brugge zonder grote problemen verlopen

Cédric Boel uit Oostkamp, Fabian Legrand uit Brugge en Ruben Vergucht uit Blankenberge om 3 uur ‘s morgens, net voor het weer naar huis keren. Deze middag om 11 uur geven ze weer present op ‘t Zand. (Foto MDW)

In de directe schoolomgeving is ook het schoolpersoneel alert om desnoods in samenspraak met de lokale politie op te treden bij eventuele overlast. De gemeenschapswachten houden vandaag ook nog een oogje in het zeil in de omgeving van het Zand, vooral in functie van het deftig stallen van fietsen.

(MDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier