Rhizo Zorg opent in januari 2018 de deuren

De nieuwbouw van de Rhizo Zorgschool met ertussenin het nog te renoveren gebouw van de vroegere brouwerij Vuylsteke. © EDB
Redactie KW

Begin december wordt het nieuwe gebouw van Rhizo School voor Mens en Samenleving aan de Beheerstraat opgeleverd. De leerlingen van de eerste en de tweede graad van de zorgschool kunnen al in januari 2018 verhuizen.

Na de ingebruikname van de nieuwe Hotelschool in september, kan scholengroep Rhizo dit schooljaar nog een nieuw gebouw betrekken. In januari 2018 verhuizen de leerlingen van de eerste en de tweede graad van de zorgschool al naar de nieuwe gebouwen aan de Beheerstraat. In september volgt dan de derde graad.

Zorgschool

De eerste, tweede en derde graden van de personenzorg gerelateerde richtingen van het vroegere Sint-Niklaasinstituut en het vroegere Stella Maris werden samengevoegd in één zorgschool. Het eerste en het tweede jaar volgen al drie jaar les in de lokalen aan de Burgemeester Nolfstraat. “Deze leerlingen verhuizen in januari naar het nieuw gebouw aan de Beheerstraat. De verhuis van de derde graad – die leerlingen volgen momenteel les op onze locatie in de Sint-Denijsestraat – is voorzien voor september 2018. De voedingsrichtingen werden losgekoppeld en zitten nu samen in de Hotelschool in de Senator Coolestraat.

Verhuizen

“We bouwden simultaan een hotelschool en een zorgschool”, stelt algemeen directeur van Rhizo Nancy Dedeurwaerder. De hotelschool werd in september in gebruik genomen en nu volgt de zorgschool. Daarvoor gingen enkele gebouwen tegen de vlakte en daar wordt ook de vroegere brouwerij Vuylsteke in geïntegreerd.

“Omdat een deel van dit brouwerijpand beschermd was, liepen de werken vertragingen op”

“Het wordt praktisch wel moeilijk in de eerste maanden, want in de vroegere brouwerij, waar de renovatiewerken nog moeten starten en de aanbesteding lopende is, komt alles van secretariaat en komt er een Open LeerCentrum (OLC) en ontmoetingsruimte. In de brouwerij starten we in het voorjaar van 2018. Dit gebouw moet klaar zijn in april 2019. Omdat een deel van dit brouwerijpand beschermd was, liepen de werken vertragingen op.”

Net zoals Rhizo met de hotelschool wil doen, wil de scholengroep ook het gebouw aan de Beheerstraat openstellen voor buurt en verenigingen. “We willen een open school zijn”, aldus Nancy. “Rhizo heeft nog heel wat verhuisplannen in petto. Naast de verhuizingen van januari en september, die we eerder in dit artikel beschreven, gaan de zevendejaars, die nu in de locatie in de Boerderijstraat huizen, naar de Sint-Denijsestraat.”

“In de locatie waar vroeger School voor buitengewoon onderwijs De Bloesem was in de Graaf Gwijde van Namenstraat, nam Rhizo de erfpacht over om de ondersteunende diensten zoals onder meer boekhouding, personeelsadministratie en preventie in te huisvesten. (EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier