Rhizo College opent nieuw technieklab in Zwevegem

Tim Labbe, Darline Vanneste, Evelien Thomas en Nancy Dedeurwaerder. © GVH
Redactie KW

Op de vooravond van de vakantie, dacht de directie van het College in Zwevegem al even aan het volgend schooljaar.

Rond de jaarwisseling raakte bekend dat het SNGZ in Zwevegem, onderdeel van de Leielandscholen, ook in de herstructurering van de scholengroep, zou betrokken geraken. Ondertussen veranderde de naam van Leielandscholen in Rhizo en vanaf september spreken we van het College in Zwevegem en niet meer van SNGZ. “Het is inderdaad zo dat eind vorig jaar de herstrurering van de school werd aangekondigd. Meteen trok de geruchtenmolen op gang en werd al vlug verkondigd dat de campus op de Kappaert volledig zou verdwijnen, en er dus ook geen technische richting meer zou zijn.”, zegt algemeen directeur Nancy Dedeurwaerder.

De verhuis van Campus Oost naar Campus West zal gefaseerd verlopen. “In september zullen de eerstejaars niet meer starten op de Kappaert, maar wel in de vestiging in de Sint-Niklaasstraat. Deze die dit schooljaar nog in Campus Oost zaten, zullen hun ganse cyclus daar kunnen volgen.”, aldus College-directeur Darline Vanneste.

Dat de directie sterk blijft inzetten op technisch onderwijs, mag blijken uit het vernieuwen van de technische lokalen. “Ons technieklab draagt nu de naam ‘En-Te Lab’, wat staat voor ‘enigineering en techniek lab’. Het is een lab waar de nieuwste technieken kunnen aangeleerd worden. Zo is er ruimte voor robotica en heeft ook het 3D-printen er zijn intrede gedaan.”, legt Tim Labbe, directeur van de vestiging Oost uit. “We hebben zeker de know-how in huis en willen onze leerlingen een sterke basis bieden.”

(GVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier