Rhizo College Kappaert in Zwevegem verhuist volgend schooljaar

Het directieteam van de school met v.l.n.r. Tim Labbe, Darline Vanneste en Evelien Thomaes. Rechts zien we algemeen directeur Nancy Dedeurwaerder. © GVZ
Redactie KW

Vorig jaar besliste de directie van het Rhizo om een uitdoofscenario op te stellen voor de campus Oost op de Kappaert in Zwevegem. Nu raakte bekend dat men volgend schooljaar al de plannen uitvoert.

Vorig schooljaar besliste de Raad van Bestuur van de Katholieke Scholengroep Rhizo om de werking binnen de vestiging Oost van het College Zwevegem af te bouwen. Op advies van en na een uitgebreide raadpleging van de voornaamste participanten zoals leerlingen, ouders, personeel en directie werd nu besloten tot een versneld verlaten van de vestiging Oost. “Concreet betekent dit dat de studierichtingen tweede graad TSO industriële wetenschappen, TSO mechanische technieken en BSO basismechanica met ingang van 1 september verhuizen naar de vestiging West in de Sint-Niklaasstraat“, verduidelijkt algemeen directeur Nancy Dedeurwaerder.

De praktijklessen voor deze richtingen blijven wel verder doorgaan in het eN-Te Lab van de vestiging Oost. De tweede graad BSO hout wordt volgend schooljaar niet meer ingericht. Eerder raakte al bekend dat de gemeentelijke basisschool voor buitengewoon basisonderwijs, De Klim-op, naar de vrijgekomen gebouwen van het Rhizo-college op de Kappaert trekt. De gebouwen op de Kappaert zijn immers eigendom van de gemeente. Of de verhuisplannen van de Klim-op nu in een stroomversnelling komen, is nog geen uitgemaakte zaak.

(GVZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier