Rampaffairz legt laatste hand aan Urban Sports Hal

De mannen van Rampaffairz hadden amper 18 dagen om 450m² skatetoestellen te bouwen. © JVGK
Redactie KW

De gloednieuwe Urban Sports Hal op Kortrijk, goed voor zo’n 450m², zal zaterdag piekfijn in orde zijn. De firma Rampaffairz werkt vrijdag de laatste details af.

Drie weken geleden startte de bouw van de Urban Sports Hal, met een ruimte voor freerunning en een skatepark. Tot op vandaag zijn Maarten Roose en Thomas Van Parys van het Waregemse Rampaffairz nog druk in de weer om de laatste houten vloerplanken op hun plaats te leggen.

“Het is uniek dat voor een houten vloer gekozen werd. Een: de ondergrond van beton was te slecht en twee: het is zachter vallen op hout dan beton”, lacht Maarten. De aanbesteding voor het skatepark kwam laat. Daardoor kreeg Rampaffairz slechts 18 dagen om bijna 450m² te bouwen. “Het was kort maar we garanderen dat alles klaar zal zijn. We waren goed voorbereid.”

In de lift

Een bijkomende opdracht was een beschutting voor de ramen. “De grote ramen moesten afgeschermd worden want het skategedeelte passeert er vlak langs. Anders wordt dat te gevaarlijk. De grootste uitdaging was eigenlijk het kader leggen met de hellingen. We vertrouwen op Rampaffairz want ze hebben pakken ervaring”, zegt schepen van jeugd Bert Herrewyn.

De 450 vierkante meter bieden ruimte voor steppers, skateborders, BMX, en inline skaters. “We zijn een van de eersten in Vlaanderen die dit indoor hebben. De jongerencultuur zal nu nog meer in de lift zitten.”

Vrijdag werd de laatste hand gelegd, samen met de medewerkers van JC Tranzit en stad Kortrijk: Femke Baptiste, Martin Deschutter, Bert Dusselier, Bert Nauwynck en Tim Samijn. Op 15 juli opent de derde editie van Urban Waves om 10 uur met demo’s, workshops, initiaties en wedstrijden.

(PVH/JVGK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier