Provincie verdeelt 30.000 luizenkammen om de nat-kam-methode te promoten

23/09/16 om 15:58 - Bijgewerkt om 15:55

Tussen maandag 19 en vrijdag 23 september verdeelt de provincie West-Vlaanderen voor het derde jaar op rij luizenkammen aan basisscholen.

Provincie verdeelt 30.000 luizenkammen om de nat-kam-methode te promoten

© Getty Images/iStockphoto

Aan de scholen worden er 20.000 verdeeld. Bij de pakketten wordt eveneens educatief materiaal meegegeven: folders, affiches stickervellen en syllabussen. Eerder verdeelde de Provincie dergelijke pakketten naar jeugdorganisaties en kinderopvanginitiatieven. Toen werden er 10.000 luizenkammen verdeeld. In totaal werden dit jaar al 30.000 kammen verdeeld. De verdeling past in het project 'iedereen KAMpioen'. Het project wil ouders en leerkrachten sensibiliseren over het voorkomen en bestrijden van luizen.

De nat-kam-methode

Luizen komen het meeste voor bij kleuters, maar ook lagere schoolkinderen zijn vaak het slachtoffer, vooral tijdens periodes na schoolvakanties. Via de nat-kam-methode, met de luizenkam, kunnen leerkrachten, begeleiders en ouders op de meest efficiënte manier luizen bestrijden.

Volgens diverse onderzoeken heeft 2 tot 10 % van Europese kinderen luizen.

Voor het project maakt de provincie 20.000 euro vrij voor de aankoop en de verdeling van de kammen en het infomateriaal.

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!