Provincie investeert mee in nieuw overnachtingsgebouw Zeescouts Harelbeke

Redactie KW

De Provincie West-Vlaanderen investeert mee in het nieuwe overnachtingsgebouw met polyvalente ruimte van de Zeescouts ‘Jan Bart’ in Harelbeke door 50.000 euro subsidie toe te kennen.

De deputatie van de Provincie West-Vlaanderen besliste dit tijdens haar zitting van donderdag 12 maart. Ze kende de steun toe in het kader van de ontwikkeling van het Kanaal Bossuit-Kortrijk als sportief-recreatieve regio.

Het gebouw, de ‘Nieuwe Keet’ wordt een low-budget overnachtingsmogelijkheid voor 32 personen met polyvalente ruimte, in de Stasegemsesteenweg, aan het Forestierstadion, vlakbij het Provinciaal Sport- en Natuurcentrum De Gavers in Harelbeke.

Hierdoor wordt het mogelijk om op termijn internaatsport-, natuur- en milieukampen en -klassen te organiseren zonder dat de deelnemers het provinciedomein De Gavers hoeven te verlaten.

Avonturen- en watersportregio

De Provincie West-Vlaanderen wil de Zuid-West-Vlaamse regio als regio voor avonturen- en watersport ontwikkelen. Hoogtepunten daarbij zijn de Transfosite in Zwevegem en provinciedomein De Gavers in Harelbeke. Ook de jeugdherberg Groeninghe in Kortrijk en het overnachtingsgebouw met polyvalente ruimte ‘Nieuwe Keet’ van de Zeescouts in Harelbeke kunnen hierin een belangrijke rol spelen.

Termijn en kostprijs

De totale investering van het gebouw bedraagt ongeveer 200.000 euro. In het najaar van 2015 wordt gestart met de werken. Het project is een combinatie van een nieuwbouw en containers. Deze combinatie moet de link met de nautische wereld van de zeescouts in de verf zetten. Tegen de aanvang van het scoutsjaar 2016-2017 zouden de werken afgerond moeten zijn.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier