Protocolovereenkomst zorgt voor tweede en gratis fuiflocatie in Brugse binnenstad

Redactie KW

Woensdagvoormiddag heeft de Brugse jeugdschepen Franky Demon (CD&V) een nieuwe overeenkomst ondertekend met de Engelse nv Crossgate, die Entrenous uitbaat.

De stad Brugge verbindt er zich toe Entrenous te promoten als fuifstek, in ruil stelt Entrenous zijn zaal gratis ter beschikking. Als alles gesmeerd loopt, zou de Brugse binnenstad er op die manier naast Factor Club op het Kraanplein een tweede partyplek op na houden.

Heel lange tijd viel er in fuifzaal Entrenous nagenoeg niets te beleven, maar daar moet nu verandering in komen. “Door de protocolovereenkomst die ik met Michael Finitsis, de baas van de Brugse tak van nv Crossgate, uitbater van jeugdherberg Bauhaus en Entrenous onderteken, kunnen fuiforganisatoren de zaal voortaan kosteloos huren“, aldus jeugdschepen Franky Demon (CD&V). “De organisatoren kunnen tevens rekenen op één professionele barmedewerker van jeugdherberg Bauhaus en een professionele kuisfirma die de zaal voor hen opruimt, een service die de zaaluitbater aanbiedt in ruil voor de barinkomsten. Dankzij deze regeling sparen organisatoren kosten uit en kunnen ze op hun beurt winst maken op de verkoop van tickets.”

Met de organisatoren wil de stad concrete afspraken maken om de praktische kant van de fuif en de veiligheid te bespreken. Zo worden organistoren verplicht om met security of stewards te werken om de veiligheid in en rond de fuifzaal te garanderen. “Via de fuifcheque, een subsidie van 500 euro voor het organiseren van je eigen fuif, zullen we Entrenous promoten als partyplek”, zegt Demon.

De duur van de protocolovereenkomst beperkt zich tot een jaar. Nadien volgt een evaluatie en mogelijk een verlenging.

(svv)

>> Wie Entrenous wil boeken voor een verjaardagsfeestje, er met een jeugdvereniging een fuif wil op het getouw zetten of meer uitleg wil over de fuifcheque kan contact opnemen met de Jeugddienst. Bellen naar 050 44 83 33 of mailen naar jeugddienst.jeugdruimte@brugge.be. Zij zorgen voor logistieke en financiële ondersteuning.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier