Protest tegen ‘ontslag’ schooldirecteur Henk Houwen in Westvleteren

Henk Houwen was nog maar directeur van Sint-Sixtus sinds dit schooljaar. (Foto MD) © DEPESTELE MICHAEL
Redactie KW

Directeur Henk Houwen (52) van de Sint-Sixtusschool moet volgend schooljaar op zoek naar nieuw werk. De scholengemeenschap zal zijn tijdelijk contract niet verlengen.

Voor Henk Houwen, die in Poperinge woont, is het ‘ontslag’ een opdoffer. Hij was nog maar sinds dit schooljaar aangesteld tot directeur van Vrije Basisschool Sint-Sixtus. Daarvoor was hij 26 jaar werkzaam in Vrije Basisschool De Kleine Ster in Mesen, waarvan de laatste tien jaar als directeur, voor hij in september 2012 de overstap maakte naar wijkschool ‘t Vogeltje in Poperinge. Amper een half jaar later, in februari 2013, maakte de scholengemeenschap vzw Katholieke Basisscholen Regio Poperinge bekend dat het schooltje van ‘t Vogeltje moest sluiten.

“Weinig uitleg gekregen”

Henk Houwen werd vervolgens directeur van de Sint-Sixtusschool in Westvleteren, maar kreeg vlak voor de paasvakantie te horen dat hij daar eind dit schooljaar moet opkrassen. “Voorzitter Marc Boedts bracht mij op de hoogte de dinsdag voor de paasvakantie, op 1 april dan nog”, vertelt een aangeslagen Henk Houwen. “Ik kreeg te horen dat ik niet echt in het profiel van de scholengemeenschap pas. Veel meer uitleg heeft de scholengemeenschap daar niet bij gegeven. Ik heb navraag gedaan bij de vakbond, maar zij zeggen dat de scholengemeenschap mij niet meer uitleg verschuldigd is.”

Marc Boedts, voorzitter van de raad van bestuur van scholengemeenschap Katholieke Basisscholen Regio Poperinge, wil niets kwijt over de reden(en) van het ontslag. “Een ontslag zou ik het trouwens niet noemen”, zegt hij. “Het is een tijdelijk contract dat niet wordt verlengd.” Henk Houwen zelf denkt dat het voortbestaan van de busdienst van de Sint-Sixtusschool er voor iets tussen zit. Ouders en leerkrachten zijn verbolgen en overwegen een petitie-actie.

(Tom Gheeraert)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West van vrijdag 18 april

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier