Primeur voor België: met de elektrische bakfiets naar school

Redactie KW

In Nederland kijken ze er niet meer van op, maar voor België is het een nationale primeur : de eerste Stint, een soort elektrische bakfiets, in ons land rijdt vanaf maandag in Emelgem.

Onthaalmoeder Katleen De Buck zal er dagelijks acht kinderen naar basisschool De Knuffel mee brengen. Hip, veilig en zonder parkeerproblemen.

Katleen ontdekte drie jaar geleden heel toevallig de elektrische bakfiets de Stint, die in Nederland al sinds 2011 rondrijdt, op het internet. “Toen ik het filmpje zag met die bakfiets met tien kinderen erin en achterop een onthaalmoeder, vond ik dat wel iets voor mij”, vertelt ze vandaag in De Weekbode Izegem. “Het is heel moeilijk om een parkeerplaats te vinden aan ‘De Knuffel’ in de Reigerstraat en niet écht veilig.”

8.000 euro

Toch liep de aanschaf niet van een leien dakje: Katleen moest eerst uitvissen of het vehikel hier zomaar op de openbare weg mag – ja blijkbaar, onder de voorwaarden van een ‘Segway’ – en een verzekeringsmaatschappij vinden die met haar in zee wilde gaan was evenmin een sinecure. Maar het lukte. Bleef nog het prijskaartje van 8.000 euro. “Een serieuze aankoop, maar omdat ik de eerste in België ben heeft de maker mij een mooie korting gegeven”, bekent Katleen.

(IB)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Izegem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier