Poperinge krijgt er volgend schooljaar een secundaire Freinetschool bij

Redactie KW

Op 1 september 2016 wordt in de gebouwen van GO!basisschool De Ster gestart met secundair methodeonderwijs.

De initiatiefnemers zijn leerkrachten en directie van de Ieperse Middenschool van het GO!.

De betrokken leerkrachten hebben veel ervaring met projectwerk en actieve werkvormen en waren op zoek naar een manier om leerlingen nog meer zelfstandig aan het werk te zetten. De voorbereidingen starten reeds in het schooljaar 2015-2016 in samenwerking met ouders, leerkrachten en verantwoordelijken van de Poperingse Freinet basisschool De Torteltuin en GO!basisschool De Ster.

De nieuwe school zal onderdak vinden in de gebouwen van basisschool De Ster (waar ook de voormalige Rijksmiddenschool gevestigd was). Er wordt in september gestart met een eerste jaar A, maar ouders kunnen hun kind nu al aanmelden. Het is immers de bedoeling om samen te werken met de toekomstige ouders en leerlingen. Zo kunnen geïnteresseerden mee bepalen welke keuzevakken er aangeboden worden en kunnen alle geïnteresseerden ook mee op zoek gaan naar een naam voor de nieuwe school.

Aan de naamgeving is een wedstrijd verbonden, de werkgroep met mensen uit de Ster, de Torteltuin en de Middenschool zal uit alle inzendingen de uiteindelijke naam kiezen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier