Poelkapelle krijgt nieuwe basisschool in 2021

Een jong team hielp samen met schoolbestuur het masterplan vorm geven. © pco
Redactie KW

Leerkrachten van de Vrije Basisschool Poelkapelle hebben de krijtlijnen van de schets van een nieuw schoolgebouw voorgesteld. De kostprijs wordt geraamd op 3.000.000 euro.

De Vrije Basisschool van Poelkapelle is verdeeld over twee sites. De infrastructuur beantwoordt niet meer aan de hedendaagse normen. Via een weg van participatie met alle maatschappelijke krachten van het dorp, de leerkrachten en het schoolbestuur is men op zoek gegaan naar welke school men over tien jaar wil. De klemtonen lagen op een groene buurt, energiezuinig, verkeersveilig en interactie met het dorp. Het architectenbureau Lezze schetste een masterplan.

Tegen Pasen wil vzw Onze Lieve Vrouw eigenaar worden van het gemeentelijk schoolgebouw. In het tweede kwartaal van 2019 bouwt men een nieuw sanitaire blok en drie maanden later start de bouw van een passief schoolgebouw met verdiep en dak, nadat het bestaande gestript is. Tijdens de bouwperiode van twee jaar zullen de leerlingen van de Nieuwplaats moeten verhuizen naar een andere plaats en gehuisvest worden in containers. Directeur Luc Vanbeselaere sloot de locatie langs de Brugseweg uit omdat het speelplein daar te drassig is.

Sporthal

Op de plaats van de BKO zou men in een latere fase een basic sporthal willen bouwen. Burgemeester Alain Wyffels liet een week eerder verstaan tijdens een ontmoeting met het schoolbestuur deze piste genegen te zijn. Via een aanbesteding moet het schoolbestuur nu eerst een architectenbureau aanstellen. Dat bureau moet de definitieve plannen tekenen en de vergunningen rond krijgen. Als de tijdslijn klopt, moet de nieuwe schoolpoort op 1 september 2021 opengaan.

(pco)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier