Plop trakteert Brouwerijstraat in Bredene op verrassingsontbijt

Redactie KW

De meeste Plopsa-abonnees wonen in de Brouwerijstraat van Bredene. De inwoners werden zaterdagmorgen gewekt door Plop, Maya de Bij en een zestigkoppige fanfare. Ze genoten van een lekker verrassingsontbijt en muziek.

De voorbije week telde Plop via zijn Facebookpagina af naar de straat met het meeste Plopsa-abonnees. Zaterdagmorgen werd de winnende straat door Plop en Maya de Bij getrakteerd op een verrassingsontbijt. In de Brouwerijstraat van Bredene wonen 52 Plopsa-abonnees.

Om 8.30 uur marcheerden Plop en Maya de Bij samen met een Hummer-limousine, zestigkoppige fanfare en burgemeester Vandenberghe de wijk binnen. Nieuwsgierige kinderen, mama’s en papa’s keken door de ramen en stonden in pyjama op de stoep. Ze trokken snel hun kleren aan om de stoet te vervoegen.

Alle bewoners werden getrakteerd op muziek en een heerlijk Panos- en Friesland Campina-ontbijt. De croissants, chocoladekoeken, muffins, fruitsap en (choco)melk vielen bij jong en oud in de smaak.

“Dat de Brouwerijstraat op nummer 1 staat, is op zich geen verrassing. Het is een wijk met veel jonge gezinnen”, legt burgemeester Steve Vandenberghe uit, “Ik ben afkomstig van De Panne, wat het voor mij extra speciaal maakt om Kabouter Plop en Maya te mogen verwelkomen hier in Bredene. Ik vind het een leuk initiatief.”

Een Plopsa-abonnement is populair door de onbeperkte toegang tot vijf Plopsa-parken en tal van andere voordelen. “Meer dan 20.000 gezinnen zijn Plopsa-abonnee in België. In sommige straten van België wonen zelfs meer dan 50 abonnees. Met deze ludieke actie wil Plop trouwe bezoekers de aandacht geven die ze verdienen”, verduidelijkt algemeen directeur Steve Van den Kerkhof.

Plopsaland De Panne opent op zondag 6 april opnieuw haar deuren na een korte winterslaap.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier