Pittemse Speelpleinwerking voor het eerst met zes hoofdanimatoren

De ploeg hoofdanimatoren bestaat voor het eerst uit zes krachten. We zien vlnr. Griet Van Overschelde, Annick Debonné, Guillaume Noppe, Fleur Vergote, Sander Kesteloot, Bram Vandekerckhove, Emma Berton en Siel Vandendriessche. © JG
Redactie KW

Ook tijdens de komende zomervakantie zal de gemeente Speelpleinwerking voorzien voor kinderen tussen 3 en 12 jaar.

Hiervoor staat een groep van 40 animatoren te trappelen om de kinderen een onvergetelijke tijd te bezorgen. Om dit alles in goede banen te leiden en het beleid mee uit te stippelen, stelt de gemeente elk jaar een groep van hoofdanimatoren aan.

Voor de eerste maal bestaat deze groep uit zes krachten. “Wij namen deze beslissing om de opvolging te verzekeren naar volgend jaar toe”, vertelde jeugdschepen Annick Debonné ons. “Volgend jaar zouden drie van de ervaren mensen afscheid nemen van het Speelplein en op deze wijze zullen de mensen reeds de nodige ervaring opgedaan hebben. Bovendien investeren wij bewust in de opleiding van de groep animatoren. Deze worden wekelijks geëvalueerd door de hoofdanimatoren en bijgestuurd waar nodig. Op deze manier kunnen wij de kwaliteit van de werking op niveau houden en, waar mogelijk, nog verbeteren.”

(JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier