Pittem roefelt voor de negende keer op 28 juni

Redactie KW

Op zaterdag 28 juni mogen de lagere schoolkinderen van Pittem en Egem zich even volwassen voelen tijdens de negende Roefeldag. Op die dag kunnen ze immers een blik achter de schermen werpen van elf beroepen en even aan den lijve ondervinden wat deze jobs allemaal inhouden.

De Pittemse Roefeldag, die dit jaar al voor de negende keer plaats heeft, is een organisatie van de Jeugdraad en de Jeugddienst. “Tijdens deze dag kunnen de lagere schoolkinderen even binnenstappen in de wereld van de volwassenen”, legt jeugdcoördinator Griet Van Overschelde uit. “Bij twee van de deelnemende handelaars of openbare instanties kunnen ze zelf meehelpen en ervaren wat het desbetreffende beroep inhoudt.”

Elf beroepen

“Tijdens de Roefeldag kunnen de kinderen kiezen uit elf beroepen”, gaat Griet verder. “Hun keuze moeten de kinderen bekendmaken bij de inschrijving. Op het inschrijvingsformulier moeten zij de beroepen aangeven waaraan ze een bezoek wensen te brengen. In functie van de bezetting en eerdere deelnames worden dan twee activiteiten weerhouden, die dan voor de start van de Roefel in de sporthal aan de kinderen meegedeeld worden.”

“Alle deelnemende kinderen worden verwacht in de sporthal om 13.30 uur. Om 14 uur gaan de verschillende groepen dan, onder begeleiding van mensen van de organisatie, op pad voor het eerste bezoek. Wie nog wil inschrijven voor de Roefeldag, kan dit doen tot maandag 23 juni door het volledig ingevulde inschrijvingsstrookje, samen met vijf euro, in te leveren bij de Jeugddienst in het gemeentehuis op de Markt.

Wie informatie wenst rond de Roefeldag of andere activiteiten voor de jeugd kan altijd terecht bij de Jeugddienst in het gemeentehuis op de Markt, telefonisch op 051 46 03 62 of via mail naar jeugddienst@pittem.be. (JG -foto Jan)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Tielt

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier