Patricia Waerniers en Noël Selis nieuwe directeurs bij VIVES

Redactie KW

De raad van bestuur van Hogeschool VIVES heeft Patricia Waerniers (42) uit Beernem, voormalig departementsdirecteur van de lerarenopleiding in Tielt, aangeduid als nieuwe directeur onderwijs. Noël Selis (49) uit Deerlijk wordt op zijn beurt directeur van het studiegebied onderwijs, met vestigingen in Brugge, Tielt en Torhout.


Patricia Waerniers is van opleiding master in de lichamelijke opvoeding aan de KU Leuven en geaggregeerde voor het secundair onderwijs. Ze volgde ook een voortgezette academische opleiding sport- en recreatiemanagement. Sinds 1996 is ze verbonden aan de toenmalige Katho campus Tielt, achtereenvolgens als docent en coördinator kwaliteitszorg en internationalisering. In september 2003 werd ze departementsdirecteur van de lerarenopleiding van de campus Tielt. In die functie werden er vorig jaar nog twee zeer goede visitaties afgerond.

Nu wordt ze dus directeur onderwijs van VIVES. “Ik heb de voorbije 10 jaar de nodige expertise opgebouwd, zowel als leidinggevende als bij het uitbouwen van een kwalitatief onderwijsbeleid. Dat wil ik nu inzetten om alle bacheloropleidingen van VIVES mee te helpen ondersteunen en verder uit te bouwen.”, aldus Patricia.

Als directeur onderwijs is ze bevoegd voor het algemeen onderwijsbeleid van VIVES, met campussen in Brugge, Kortrijk, Oostende, Roeselare, Tielt en Torhout. Daarnaast stuurt ze de onderwijsondersteunende diensten aan. “Hiertoe werken we verder aan een beleid voor studiebegeleiding, diversiteit, een kwaliteitsbeleid voor de opleidingen, een visie op internationalisering, een onderwijsmediabeleid, een visie op onderwijsontwikkeling… Ook ben ik als directeur onderwijs, samen met de dienst onderwijs, verantwoordelijk voor het opzetten van een intern professionaliseringsaanbod voor de 1300 personeelsleden van VIVES.”

Daarnaast is ze nog gemeenteraadslid in Beernem, en tussen 2007 en 2012 ook schepen, en bestuurslid van diverse socio-culturele en/of onderwijsgebonden verenigingen en organisaties.

Noël Selis

Noël Selis is afkomstig van Sint-Niklaas en is van opleiding master in de godsdienstwetenschappen aan de KU Leuven. Daarnaast volgde hij een aggregaatsopleiding. Van 1986 tot 1999 werkte hij achtereenvolgens als assistent godsdienst(didactiek) aan de Bisschoppelijke Normaalschool in Sint-Niklaas en als leraar godsdienst/klassenleraar aan het Sint-Leocollege in Brugge.

Hij is sinds september 1999 verbonden aan het toenmalige Katho als lector toegepaste ethiek-RZL (religie, zingeving en levensbeschouwing) en human resource management, en vervolgens opleidingscoördinator algemene vakken aan het departement technologie en informatica. Sinds september 2013 is hij opleidingshoofd algemene vakken in het studiegebied industriële wetenschappen en technologie, campus Kortrijk. Daarnaast is hij betrokken bij diverse initiatieven rond levensbeschouwelijke materies zoals de werkgroep SPES binnen VIVES.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier