Parkschool in Zwevegem is verhuisd naar De Groene Kouter

Heel wat helpende handen maakten de verhuiswerken draaglijker. © GV
Redactie KW

Maandag werd begonnen met de verhuis van De Parkschool naar de nieuwe school. Een verhuiswagen was niet nodig, want beide scholen liggen vlak naast elkaar.

Wel kon de planning wat beter. Vorige week was men immers al begonnen met de sloopwerken van de containerklassen. Maandag was men tijdens de verhuis bezig met de buitenpanelen los te maken, zodat er af en toe eentje naar beneden donderde. Desondanks is de verhuis zelf vrij vlot verlopen, zodat op één dag bijna alles verhuisd is. Enkel de refter dient nu nog naar de nieuwe school overgebracht te worden.

De leerkrachten kregen de hulp van enkele collega’s van andere afdelingen, van directeur Gremeaux, enkele ouders, enkele kinderen en zelfs van Onderwijsschepen Johan Rollez.

Als toetje kwam er nog een oplegger vol nieuwe meubelen aan. Met vereende krachten werden die ook allemaal naar binnen gebracht. Pas in augustus wordt de nieuwe school in gebruik genomen en kan het personeel echt beginnen met de inrichting, wat ongetwijfeld ook nog een ferme klus zal zijn.

(GV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier