"Pakistaanse jongeren net primus in Oostendse onderwijs"

16/06/17 om 14:25 - Bijgewerkt om 14:44

"Niet de blanke, autochtone Oostendenaars presteren het best in het Oostendse onderwijs, maar wel de Pakistaanse gemeenschap. Moslims dus." Dat zeggen onderwijsdeskundige Edwin Verdoolaege en ACV-diversiteitsconsulente Saida Isbai in een reactie op ons stuk van enkele weken geleden over problemen met moslimjongeren in de Oostendse secundaire scholen. Ze waarschuwen voor een concentratie van recent aangekomen migrantenjongeren in bepaalde scholen.

In ons stuk vertelden enkele leerkrachten dat de integratie van allochtone nieuwkomers in de Oostendse scholen niet zonder problemen verliep. De taalkennis laat te wensen over, er zijn soms gezagsproblemen, zeker met vrouwelijke leerkrachten, er wordt gepest, nieuwkomers nemen dikwijls niet deel aan zwemlessen of meerdaagse schooluitstappen. De zaak werd besproken op de gemeenteraad, maar ook onderwijsdeskundige Edwin Verdoolaege, die al jaren het Oostendse onderwijs opvolgt, en ACV-diversiteitsconsulente Saida Isbai lieten van zich horen. Met Edwin hadden we een gesprek.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!