Ouders van autistische kinderen kamperen aan Instituut Sterrebos in Moorslede

Foto Jan Stragier © Foto Jan Stragier
Redactie KW

Zes ouders van autistische kinderen kamperen aan de ingang van het instituut Sterrebos aan de campus Ter Sterre in Moorslede. Ze hopen er maandag als eerste hun kind in te kunnen schrijven in het buitengewoon onderwijs. Burgemeester Ward Vergote trekt aan de alarmbel.

Vanaf maandag aanstaande kunnen ouders van autistische kinderen hun kind inschrijven in het buitengewoon onderwijs in de Passendaalsestraat te Moorslede. De campus Sterrebos is een unieke instelling voor deze bijzondere kinderen met bijzondere behoeften. Vooral het aspect land- en tuinbouw waarmee de instelling uitpakt, spreekt vele ouders aan om hun kind daar te kunnen plaatsen.

“Gezien het beperkt aantal plaatsen en de inschrijvingen die gebeuren via aanmelding, zijn een zestal ouders nu al aan het kamperen aan de ingang van het instituut”, vertelt burgemeester Ward Vergote van Moorslede. “Zij zijn dus van plan om er drie dagen en nachten te slapen en te leven. Momenteel is er een onderlinge overeenkomst in welke volgorde er maandag mag worden aangeschoven.”

De burgemeester maakt zich zorgen over de situatie: “Stel dat er nog een aantal ouders beslissen om er te kamperen: hoe gaan ze de volgorde bepalen? Wie neemt deze verantwoordelijkheid op zich? Waar gaan ze op den duur kamperen?” vraagt Vergote zich af.

Bovendien is de situatie extra schrijnend : “Het gaat hier trouwens om alles of niets! Geraakt een kind maandag niet ingeschreven dan kan het nergens anders terecht”, zegt Vergote. “Ik hoop dat deze mensen de 2 barre nachten die eraan komen goed zullen doorbrengen en dat de toestand verder niet uit de hand loopt. Er moet zo snel mogelijk een oplossing gevonden worden om dergelijke toestanden in de toekomst te vermijden.”

(IN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier