Ouders kamperen terug aan De Graankorrel in Kruiseke

Redactie KW

Aan de schoolpoort van vrije basisschool De Graankorrel in het kleine Kruiseke kampeerden sedert zondagavond zeven ouders van peuters geboren in 2013.

Om absoluut zeker te zijn dat hun kind volgend jaar naar de peuterklas zou kunnen gaan, overnachtten ze op de parking in de schaduw van de Heilig Hartkerk. Kamperende ouders aan de schoolpoort in Kruiseke waren vorig jaar voor de eerste keer het geval. Vandaag is de eerste dag van de inschrijvingen voor volgend schooljaar. Er waren nog tien plaatsen. Uiteindelijk schreven er vanmorgen acht ouders hun kind in. Er zijn dus nog twee plaatsen over.

“Er bestaan twee systemen van inschrijven”, aldus algemeen directeur Christophe Verleene. “Er is een aanmeldingsprocedure en een voorrangsperiode tussen de herfst- en kerstvakantie. Het schoolbestuur heeft gekozen voor dat laatste systeem. Dat betekent dat gezinnen die hier al een kind op school hebben of ons eigen personeel voorrang hebben om hun peuter in te schrijven. Alle gezinnen uit Kruiseke, Geluwe en Wervik met kinderen geboren in 2013 hebben we ingelicht over deze regeling. We organiseerden ook infoavonden. De capaciteit in onze peuterklas volgend schooljaar is 24 leerlingen. Na de voorrangsperiode waren er dus al veertien ingeschreven.”

(EDB/Foto MV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier