Ouders kamperen sinds zondagavond aan De Graankorrel in Kruiseke bij Wervik

Op de parking aan vrije basisschool De Graankorrel in het kleine Kruiseke kamperen sinds zondagavond om 20 uur twaalf ouders. © LV
Redactie KW

Op de parking aan vrije basisschool De Graankorrel in het kleine Kruiseke kamperen sinds zondagavond om 20 uur twaalf ouders.

Dinsdagmorgen om 8.30 uur vinden de inschrijvingen voor komend schooljaar plaats en die ouders willen zeker zijn van een plaats voor hun peuter geboren in 2014. Toeval of niet: er zijn ‘maar’ twaalf plaatsen voor nieuwe peuters en is er dus voor alle kampeerders een oplossing.

Het is al het derde jaar op rij dat er daar ouders kamperen, voor de eerste keer nu voor twee nachten. Twee weken geleden vond in de drie vestigingen van De Graankorrel in Wervik, Geluwe en Kruiseke een infoavond voor nieuwe inschrijvingen plaats. “Toen waren er veertien ouders aanwezig met de bedoeling hun peuter hier in te schrijven”, aldus Matthias Catry die vlak naast de school woont. “We hoorden van de directie dat er ‘maar’ twaalf plaatsen waren. Ondertussen had de directie weet van reeds zeventien geïnteresseerde ouders.”

“Normaal gingen we maandagmorgen om 7.30 uur verzamelen. Om echt zeker te zijn van ons stuk, wilden we niks aan het toeval overlaten en verwittigden iedereen om uiteindelijk zondagavond om acht uur bijeen te komen.”

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier