Ouders die in treinwagon kampeerden, hebben kleuters kunnen inschrijven in Tielt

Foto WME
Redactie KW

Het was klokslag zeven uur donderdagmorgen toen wachtende ouders het verlossende document in een treinwagon konden tekenen. Hun kleuters zijn nu ook officieel ingeschreven in de Freinetschool Het Reuzenhuis.

Enkele ouders, die hun kleuter absoluut in de Freinetschool Het Reuzenhuis in Tielt wilden inschrijven, kampeerden de voorbije dagen en nachten in de opgestelde treinwagon op de site van de school in de Gruuthusestraat. Ze volgden daarmee de aanwijzingen die eind vorige week op de website van de school verschenen was. Er was maar plaats voor 21 kleuters en 18 plaatsen waren op de voorrangslijst al ingenomen door broertjes of zusjes. Drie plaatsen waren dus nog vrij.

Een week samenleven brengt vriendschappen met zich mee die verder gaan dan een simpele goedendag aan de schoolpoort

“Deinschrijvingen voor de peuterklas van schooljaar 2018-2019 startten op donderdag 1 maart om 7 uur”, stelt coördinator Annick Vermote. “Voor een inschrijving moest je langskomen om het register te handtekenen, een telefoontje of e-mailbericht was niet voldoende. Wij stelden de treinwagon op het schooldomein ter beschikking voor wie vroeger aanwezig was dan het uur van inschrijving zodat niemand in de kou aan de poort of in zijn auto moet zitten wachten. Omdat er niet veel plaatsjes waren was het belangrijk dat er duidelijkheid was over de volgorde van aankomst daarom gold de volgende afspraak : iedereen die aankwam moest naar de treinwagon. Het was wel even stressen om ouders die absoluut wilden bivakkeren een min of meer comfortabele wachtruimte te geven. Daar zijn we zeker in geslaagd.”

Foto WME
Foto WME

Aanwezige ouders donderdagmorgen waren Jens Vandenberghe, Isabel Tallir en het koppel Angelique Deserranno en Nico Recour. Nog twee anderen, Dieter Vanquathem en Maaike Devos, waren ook present. Zij kregen een plaatsje op de wachtlijst. “We waren heel tevreden met de aangeboden wagon, die we als wachtruimte kregen. Die was ook verwarmd. Een week samenleven brengt vriendschappen met zich mee die verder gaan dan een simpele goedendag aan de schoolpoort.”

Het moment dat de vierde ouder (eerste voor de wachtlijst) aankwam was een moeilijk moment. “Slecht nieuws vertellen is nooit tof, maar die heeft het heel sportief opgepakt en de sfeer onder al de aanwezige ouders bleef opperbest. Gewoon de naam op de lijst gezet en hij was mee deel van de groep wachtende ouders.”

“Ik haat het om aan de kassa te wachten dus tegen dit zag ik ook wel op, maar alles is hier in een opperbeste en aangename sfeer verlopen”, zegt Nico. Even na 7 uur werden de documenten ondertekend. De kleuters kunnen vanaf maandag 3 september in Het Reuzenhuis terecht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier