Ouders bivakkeren in oude treinwagon aan Freinetschool in Tielt

Redactie KW

In een oude treinwagon aan de Freinetschool Het Reuzenhuis in Tielt zitten drie vrouwen te kaarten. Of ze ouders en/of familieleden van kinderen zijn die ze op donderdag 1 maart in Het Reuzenhuis willen inschrijven, willen ze zelf niet zeggen. “We zitten hier te kaarten.”

Meer willen ze niet kwijt. Ook in andere scholen in Vlaanderen zitten ouders weer in klaslokalen of op straat te wachten tot ze hun oogappeltjes vanaf 1 maart kunnen inschrijven. Uit cijfers op de eigen website is het duidelijk dat ook Freinetschool Het Reuzenhuis aan de Gruuthusestraat in Tielt door het grote succes kampt met een capaciteitsprobleem.

“Voor een inschrijving moet je langskomen om het register te handtekenen; een telefoontje of e-mailbericht is niet voldoende”, staat op de website van Het Reuzenhuis te lezen. En verder : “Goed om weten: we maken de klassen in het Reuzenhuis niet groter dan 21 leerlingen in de kleuterklassen en 22 in de lagere klassen. Deze capaciteitsbeperking verklaart waarom we leerlingen soms moeten weigeren. Sinds de oprichting van een nieuwe Freinetschool in Meulebeke – De Koorddanser – is die zogenaamde wachtlijst voor een groot stuk ‘opgedroogd’.”

Verder staan op de website van de school nog gegevens over welke klassen al dan niet volzet zijn. Peuter 2018-2019 (geboortejaar 2016): nog 3, peuter 2017-2018 (geboortejaar 2015): volzet, kleuter 1 (geboortejaar 2014): volzet, kleuter 2: volzet, kleuter 3: volzet. Klas 1 : volzet, Klas 2 : volzet, Klas 3 : nog 1 plaats, Klas 4 : volzet, Klas 5 : volzet, Klas 6 : volzet. “Wie broer of zus is van een leerling die al ingeschreven is, krijgt voorrang op nieuwe kinderen en kan ingeschreven worden vanaf 1 september 2017.” Inschrijvingen voor peutertjes van nieuwe ouders gaan van start op donderdag 1 maart 2018. Het is dus nog enkele dagen wachten in een (deels verwarmde) treinwagon op de site van de Freinetschool Het Reuzenhuis.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier