Ouderraad basisschool Lendelede organiseert Actief Familie Ontbijt

Sandrino Devos, Frederic Desmyter en Tom Vandewalle van de Ouderraad van Vrije Basisschool Sint-Vincentius ontfermden zich over de organisatie van het Actief Familie Ontbijt op zondag 26 juni. © (Foto CLY)
Redactie KW

Het schooljaar zit er bijna op, maar de Vrije Basisschool Sint-Vincentius sluit het jaar actief af. Op zondag 26 juni is iedereen van harte welkom voor een lekker én actief familie ontbijt. Na het ontbijt kan iedereen zich opmaken voor een wandel- of een fietstocht.

De Ouderraad van Vrije Basisschool Sint-Vincentius steekt op zondag 26 juni nog eens de handen uit de mouwen. “We organiseren met de Ouderraad opnieuw een Actief Familie Ontbijt”, vertelt Lendeledenaar Sandrino Devos. “Vorig jaar ging het ontbijt niet door, maar alle jaren daarvoor wél.”

Een ontbijt organiseren vraagt heel wat werk en daarvoor ging de ouderraad op zoek naar het geknipte team. “Onze ouderraad bestaat uit heel wat ouders, maar we werken doorgaans met verschillende werkgroepjes. Dit jaar namen Tom Vandewalle, Frederic Desmyter en ikzelf de organisatie voor het ontbijt in handen”, weet Sandrino. “We voorzien tussen 8 en 10 uur een lekker en gezond ontbijtbuffet met voor elk wat wils. Iedereen mag naar hartenlust aanschuiven en een stevig ontbijt nemen en dat voor 7,5 euro. Kinderen die school lopen in de Basisschool kunnen gratis smullen, andere kinderen boven de vier jaar betalen 3 euro.”

De producten die worden aangeboden op het ontbijt komen van lokale handelaars. “We kunnen rekenen op wat sponsoring en dat is mooi meegenomen. De opbrengst van ons ontbijt komt de kinderen van onze school ten goede. We hopen dan ook op een mooie opkomst.”

Verkeersveiligheid

Na het ontbijt organiseert de Ouderraad een fiets- en een wandeltocht. Deelnemers aan het ontbijt kunnen gratis een van de tochten maken. “Onze fietstocht is om en bij de 20 kilometer lang, de wandeltocht bedraagt ongeveer 5 kilometer”, vertelt Tom. “Beide tochten zijn volledig op grondgebied Lendelede. Zo passeren we onder meer de terreinen van Stevan.”

De tochten staan volledig in het teken van verkeersveiligheid. “We wilden graag een educatieve touch geven aan onze tochten. Er zijn een paar stops en daar wordt telkens iets uitgelegd of getoond dat met verkeersveiligheid te maken heeft”, leggen de heren uit. “Zo wordt de dode hoek wat meer geduid en hebben we het ook over het belang van een gordel dragen en zo.”

De heren beseffen dat veiligheid van levensbelang is. “Mijn vrouw en ik baten een kinderopvang uit en zijn dagelijks aan de schoolpoort te vinden. Al te vaak zien we mensen zonder gordel in de auto en dat is toch bijzonder gevaarlijk”, zegt Sandrino. “We hopen op de wandeling en de fietstocht de deelnemers wat bewuster te maken.”

Tombola

Beide tochten eindigen opnieuw bij het schoolgebouw. “Op school zal een mobiele frituur aanwezig zijn om de hongerige magen te vullen. Er zal ook een tombola zijn en daar zijn prachtige prijzen mee te winnen. Zo kunnen we een fiets verloten en ook een aantal helmen en speelgoed maken deel uit van onze prijzenkast.”

De kinderen van de school mochten zich creatief uitleven en een verkeersbord ontwerpen. “In samenwerking met het gemeentebestuur is er een wedstrijd. De kinderen mochten zelf een verkeersbord tekenen. Op het Actief Ontbijt mogen de aanwezigen stemmen op de mooiste ontwerpen en zo worden drie verkeersborden gemaakt en rond de school geplaatst.”

“Wie wil inschrijven voor het ontbijt en de fiets- of wandeltocht kan dat nog tot woensdag 22 juni. “Inschrijven kan met een mailtje naar actieffamilieontbijt@gmail.com. Meer info is te vinden op onze facebookpagina. We hopen op een mooie opkomst!” (MVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier