Oude Ieperse NMBS-loods krijgt graffitikleedje

De graffiti kunstenaars met vooraan Jan Leeuwerck, Hektor Mispelon, Kris Catteau en Amber Deman. Achteraan Mileen Catteau, Renate De Meester, Thomas Heyte, Tomothy Vanlerberghe en Sander Nolf. (foto dvdb)
Redactie KW

Op zaterdag 31 oktober vond het toonmoment plaats van het atelier Street Art van project A New Breeze van Jeugdhuis JOC Ieper

Een aantal jongeren ging gedurende vijf weken aan de slag onder begeleiding van Thomas Heyte en Timothy Vanlerberghe om de kneepjes te leren van de kunstvorm street art. Onder street art is vooral graffiti bekend, maar dit atelier ging een stapje verder. Zo kregen de jongeren een introductie in tags en stickers. De focus lag op het werken met spuitbussen. Tijdens de laatste twee sessies van het atelier werkten de jongeren aan hun master piece. Ze werkten binnen een thema en mochten hun eindresultaat plaatsen op een canvas: de muur van de oude NMBS-loods aan het station in de Oudstrijderslaan. Project A New Breeze kreeg van de NMBS de toestemming om het oude gebouw om te toveren tot een grote kunstmuur.

(dvdb)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier