Oude brandweerkazerne Reninge maakt plaats voor de jeugd

Redactie KW

In de Ieperstraat in Reninge is gestart met de afbraak van voormalige brandweerkazerne van de brandweerpost.

In 2014 vond de fusie plaats van de brandweerposten Lo en Reninge. De brandweerpost in de Ieperstraat in Reninge sloot op 23 augustus 2014 de deuren. Alle brandweermannen en materiaal van Reninge verhuisden naar de kazerne in de Zuidstraat in Lo, waar momenteel de bouw bezig is voor de uitbreiding van die kazerne.

Sindsdien stond de brandweerkazerne in Reninge leeg. Maar al vlug kreeg het gebouw een nieuwe bestemming binnen het Masterplan Jeugd van de stad Lo-Reninge. Op de locatie van de oude kazerne komt een nieuwbouw die plaats moeten bieden aan de buitenschoolse kinderopvang, de speelpleinwerking en de tekenacademie. Ook de school zal gebruik kunnen maken van de nieuwe locatie. Het gaat om een investering van in totaal 500.000 euro dit jaar en nog eens 180.000 volgend jaar.

Oude brandweerkazerne Reninge maakt plaats voor de jeugd

Tijdens de bouwwerken is het wel wat zoeken om de buitenschoolse kinderopvang, die net als de bibliotheek gevestigd is in de oude jongsschool vlak naar de voormalige brandweerkazerne, goed te kunnen organiseren. Het sanitair blok dat bij de brandweerkazerne hoorde, ging namelijk ook tegen de vlakte waardoor de kinderen de opvang tijdelijk hun behoefte moeten doen in werftoiletten. Speelwerking Splasj zal tijdens de maanden juli en augustus eenmalig moeten uitwijken naar de vrije basisschool De Ladder aan de overkant van de straat.

De bouw van het nieuwe jeugdcomplex zou af moeten zijn tegen de zomervakantie van 2018. De speelpleinwerking kan dan opnieuw plaatsvinden in de nieuwe infrastructuur.

(KVCL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier