Oud-leiding klinkt op 20 jaar speelpleinwerking in Sint-Eloois-Vijve

Redactie KW

Vrijdag organiseerde speelpleinwerking De Speeldooze haar laatste dag speelpleinwerking.

Traditioneel sluiten zij af met de vermaarde Kiprock waarop de kinderen allemaal uit de bol kunnen gaan. De stuurgroep had dit jaar echter een extraatje in petto. Omdat het de 20ste editie was, nodigden ze de oud-leiding uit op een receptie. Onder de aanwezigen ook twee van de pioniers Dickie Baetens en Wim Amez (foto).

De aankoop van de vroegere garage ‘t Schrijverke door pastoor Marnix Sabbe betekende de aanzet van de speelpleinwerking. Met een subsidie geschonken door de Gezinsbond ging men van start zelfs nog voor de garage werd omgebouwd tot de latere chirolokalen. Uit de eerste leiding van de toenmalige speelpleinwerking ontstond ook de eerste leiding van chiro Oetsjiekoetsjie, die een jaar later van start ging.

De speelpleinwerking, die ondertussen onderdak vond in de nieuwe chirolokalen in de Koekoekstraat, werd een succesverhaal en volgend jaar gaat men op de ingeslagen weg verder. Voor de receptie werd zelfs een speciaal aperitief gemaakt. Het initiatief om de oud-leiding uit te nodigen werd erg positief onthaald door alle aanwezigen.

(IVD/foto IVD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier